"Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten."- Gustav Mahler

Biografie

Mijn naam is Bart Klijnsmit en ik ben actief als koordirigent, organist, kerkmusicus, continuo-speler, begeleider van vocale solisten en als priv├ędocent.


Ik heb gestudeerd aan de conservatoria van Utrecht en Zwolle. Mijn leraren waren onder andere: voor orgel Nico van den Hooven en Dorthy de Rooy, en voor piano Mw. en Dhr. Smits.

Dankzij een beurs van de EU heb ik een jaar in Bremen gestudeerd bij Professor Wolfgang Baumgratz (orgel en improvisatie).

In 2006 wilde ik me graag meer verdiepen in kerkmuziek en koordirectie. Daarvoor ben ik naar het Koninklijk conservatorium van Den Haag gegaan. Mijn leraren waren onder andere Theo Goedhart (kerkmuziekvakken, gregoriaans, kerkelijk koorleiding), Jos van der Kooy (improvisatie), Bert Mooiman(harmonisatie) en Jos van Veldhoven (koorprakticum).

Op dit moment werk ik als kerkmusicus bij de Katholieke St. Urbanus in Bovenkerk. Ook ben ik als titulair-organist betrokken bij de Grote Kerk van Schermerhorn. Voorts dirigeer ik de Christelijke Zangvereniging Halleluja uit Schermerhorn.

Ook bespeel ik het Frans drukwindharmonium en het clavichord. In mijn bezit is een aantal bijzondere instrumenten die ik regelmatig gebruik bij mijn concerten.


Laatste nieuws